Finalja e madhe Kosovë-Serbi, dalin parashikimet se çka mund të përmbajë dhe kur do të arrihet ajo

Pas 20 muajsh ndërprerje, në Bruksel ka rifilluar dialogu mes Kosovës dhe Serbisë. Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti ka përsëritur se dialogu është duke u bërë në koordinim me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe së një marrëveshje përfundimtare do të bëhet vetëm me njohje reciproke.

“Ka dialog vetëm për marrëveshje finale për njohje reciproke dhe normalizim të marrëdhënieve në mes të dy vendeve”, ka thënë kryeministri Hoti.

Por kur mund të arrihet marrëveshja finale mes Kosovës dhe Serbisë, dhe çfarë do të përmbajë ajo?

E lidhur me zhvillimet në dialogun mes dy shteteve, për gazetën “Bota Sot” ka folur profesor, doktor Enver Bytyçi.

“Tashmë ka ardhur momenti që diskursi dhe shqetësimi i shqiptarëve e sidomos shtetarëve të jetë se si do të jetë fundi i këtij procesi. Unë parashikoj një dy përfundime: Njëra lidhet me vetë projektin dhe mundësinë që Beogradi e Prishtina ta pranojnë atë. Tjetra lidhet me refuzimin e projektit dhe më pas pala që refuzon do të vihet nën presionin euro-amerikan”, thotë Bytyçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *