Gashi: Virusin e kemi prezent dhe duhet të jetojmë me të

Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, Bujar Gashi, ka deklaruar mbyllja totale e vendit do ndikonte në uljen e rasteve me koronavirus, mirëpo do shkaktonte pasoja të ndryshme, si për shembull ajo ekonomike.

Gashi ka thënë se duhet patur për bazë kujdesin e qytetarëve, dhe nëse nga marsi është arritur të shpëtohet jeta e një qytetari, ia ka vlejtur izolimi.

“Virusin e kemi prezent dhe duhet të jetojmë me të. Ka metoda që do të ndihmojnë me ndërprerjen e simpoziumeve dhe institucionet. Përveç rasteve të caktuara, çdo punëtorë mbanë maskë në institucionet shëndetësore”, ka thënë ai.

Gashi tutje ka bërë me dije se në qendrën për koronavirus të Komunës së Prishtinës, në baza ditore paraqiten rreth 120 persona që kërkojnë shërbime mjekësore. Sipas tij, një pjesë e tyre është që janë të infektuar dhe një pjesë të dyshuar me koronavirus.

Drejtori i Shëndetësisë në Prishtinë ka potencuar se sipas tij, me udhëzimin e ekspertëve mjekësorë, të gjitha ato raste që mendohen se nuk raste urgjente, mund të lëshohen për në shtëpi me një trajtim me të lehtë.

“Në Komunën e Prishtinës pranohen të gjitha rastet që nuk pranohen në Klinikën Infektive ose në ndonjë nga klinikat e QKUK-së. Të gjitha rastet që nga mjekët profesionistë, në Klinikën Infektive, mendohen se nuk janë raste urgjente dhe nuk janë prej atyre rasteve që kanë nevojë trajtim spitalor, lëshohen për të shtëpi me rekomandim për marrjen e terapisë paranterale. Të gjitha ato raste rekomandohen në Qendrën e Mjekësisë Familjare që është Qendra për COVID-19 në Emshir”, ka thënë Gashi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *